”RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI”, CAMPANIE NAŢIONALĂ DE PREVENIRE ŞI REDUCERE A RISCURILOR PROVOCATE DE CONSUMUL DE TUTUN

În acest an, pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 Mai), Agenția Națională Antidrog (ANA) se alătură campaniei de sănătate și prevenție ”Renunți și câștigi”, inițiate de Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, și care are ca parteneri Societatea Română de Pneumologie, Spitalul Clinic județean de Urgență Cluj, Speranța TV, Radio Vocea Speranței, TVR Cluj şi Direcțiile de Sănătate Publică județene.

Campania națională ”Renunți și Câștigi” își propune sensibilizarea populației generale cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun și va fi implementată în perioada 21 mai – 11 iulie 2021.

Aceasta constă în derularea unui concurs de renunțare la fumat, desfășurat pe o perioadă de 6 săptămâni, timp în care participanții vor primi consiliere psihologică gratuită o dată pe săptămână și vor fi informați cu privire la efectele negative ale consumului de tutun asupra sănătății.

În perioada 21 – 31 mai a.c., va avea loc înscrierea participanților, iar în intervalul 1 iunie – 12 iulie concursul se va finaliza. Marele premiu, pus la dispoziție de inițiator, constă într-o excursie în valoare de 1200 euro.

Link înscriere: https://renuntisicastigi.ro/

De asemenea, în cadrul campaniei vor fi realizate, în mediul on-line și în comunitate, activități de prevenire a consumului de tutun adresate elevilor, cu respectarea restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Continuă lectura

AnteriorUrmător