Campania educațională ”NU EȘTI SINGUR!”

În perioada martie – mai 2023, Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Gorj, din cadrul CJRAE Gorj, organizează campania județeană de promovare a sănătății mentale în rândul elevilor, NU EȘTI SINGUR!, în vederea marcării Zilei Internaționale a Fericirii, celebrată, în fiecare an, la nivel mondial, pe data de 20 martie și dedicată iniţiativelor educative de stimulare a stării de bine a cetăţenilor.

Scopul campaniei este sensibilizarea și conștientizarea populației școlare cu privire la importanța menținerii stării de sănătate mentală.

Tema pentru ziua din acest an, stabilită la nivel internațional, este ”Fii atent, Fii recunoscător, Fii bun.”

Mesajul principal al campaniei ”Nu ești singur!”, ”Mulți copii și tineri suferă în singurătate”, arată că aceștia obișnuiesc să nu solicite sprijin emoțional de la cei din jur, consecințele în plan psihologic ale acestui tip de comportament fiind negative: tristețe, însingurare, confuzie, inadaptare, etc.

Sloganul campaniei, „Suferința emoțională trăită în singurătate este o alegere. TU ce alegi?” îndeamnă elevii să adopte un comportament conștient și responsabil în ceea ce privește propria stare de sănătate mentală, înțelegând că este important să solicite ajutor atunci când au nevoie.

Beneficiarii campaniei sunt elevi din clasele I-XII.

Activități:

  1. Consiliere de grup cu elevii în vederea marcării Zilei Internaționale a Fericirii, cu tema Ce faci când dai de greu?;
  2. Ateliere de creație cu elevii, cu tema Chipul recunoștinței;
  3. Workshop Alo? Consilierul de serviciu? Mă simt stingher! – pentru clasele V-VIII.

Cu sprijinul profesorilor consilieri școlari, în colaborare cu învățătorii / profesorii diriginți, campania va fi implementată în unitățile de învăţământ preuniversitar în care funcţionează clasele I-IV, V-VIII și / sau IX-XII şi care beneficiază de serviciile unui cabinet şcolar / interșcolar de asistenţă psihopedagogică,

Campania se va finaliza cu promovarea, de către CJRAE Gorj, a lucrărilor elevilor implicați în campanie pe pagina de Facebook a instituției și pe site-ul acesteia, www.cjraegorj.ro.

Prof. consilier școlar – CJAP Gorj,
Gorun Sonia-Isabela

Continuă lectura

AnteriorUrmător