Campania educațională NU EȘTI SINGUR!

Despre campania educațională NU EȘTI SINGUR!

Care este contextul general?
Campania judeţeană de promovare a sănătăţii mentale în rândul elevilor, Nu eşti singur! este iniţiată de către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Gorj în vederea marcării unor zile internaţionale dedicate sănătăţii mentale.
În acest an școlar, campania educațională Nu ești singur! va marca Ziua Internaţională a Fericirii, celebrată în fiecare an la 20 martie și dedicată iniţiativelor educative de stimulare a stării de bine a cetăţenilor. Această dată a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU, prin rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. Organizaţia Naţiunilor Unite a dorit ca inițiativa să încurajeze guvernele să ia în considerare starea de bine a cetățenilor și să nu își mai concentreze eforturile doar pe creșterea economică.
Cele 193 de ţări membre au hotărât să celebreze această zi ”în manieră potrivită, în special prin activităţi educative” şi să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor. ONU invită organizaţiile internaţionale şi regionale, precum şi societăţile civile, inclusiv organizaţii non-guvernamentale şi persoane fizice, să marcheze Ziua Internaţională a Fericirii prin diverse activităţi publice de sensibilizare.

Ce transmite?
Mesajul principal al campaniei ”Mulți copii și tineri suferă în singurătate” arată că aceștia obișnuiesc să nu solicite sprijin emoțional de la cei din jur, consecințele în plan psihologic ale acestui tip de comportament fiind negative: tristețe, însingurare, confuzie, inadaptare, etc.
Sloganul campaniei, „Suferința emoțională trăită în singurătate este o alegere. TU ce alegi?” îndeamnă elevii să adopte un comportament conștient și responsabil în ceea ce privește propria stare de sănătate mentală, înțelegând că este important să solicite ajutor atunci când au nevoie.

Când are loc?
Martie-aprilie 2022

Unde se desfășoară?
Campania va fi implementată de unitățile de învăţământ preuniversitar în care funcţionează clasele I-IV, V-VIII, IX-XII şi care beneficiază de serviciile unui cabinet şcolar / interșcolar de asistenţă psihopedagogică.

Cine?
Profesorii consilieri școlari în colaborare cu învățătorii / profesorii diriginți

Cum?
Prin desfășurarea următoarelor activități:

  1. Consiliere de grup cu elevii cu tema Ce faci când dai de greu?;
  2. Ateliere de creație cu elevii, cu tema Ce mă face fericit?
  3. Promovarea lucrărilor elevilor rezultate în urma desfășurării atelierelor de creație.

Campania se va finaliza cu promovarea, de către CJRAE Gorj, a lucrărilor elevilor implicați în campanie pe pagina de Facebook a instituției și pe site-ul acesteia, www.cjraegorj.ro.

Prof. consilier școlar – CJAP Gorj,
Gorun Sonia-Isabela

 

Prof. consilier școlar – CJAP Gorj,
Gorun Sonia-Isabela

Continuă lectura

AnteriorUrmător